Tatar z łososia.

Kulinaria | 2007-08-31 | Wiadomości | Źródło: Super Express Wydrukuj

Oceń:

Składniki:
20 dag surowego fileta z łososia,
20 dag wędzonego łososia,
4 posiekane szalotki,
4 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżki posiekanych kaparów,
sok z 1/2 cytryny,
50 ml czystej wódki,
5 jaj przepiórczych,
1/2 pęczka koperku,
sól,
pieprz


Opis wykonania:
Mięso z surowego i wędzonego łososia drobno siekamy. Szalotkę kroimy w drobną kostkę i łączymy z kaparami, wódką, sokiem z cytryny i oliwą. Sosem zalewamy ryby, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Tatar podajemy udekorowany żółtkami jaj przepiórczych i gałązkami koperku.
Zobacz podobne

Dodaj komentarz

Komentarze (1)

  • Data dodania: 7 lat temu Oceń: 1 + / -

    przekombinowane. W tym zesstawie można tatara zrobić nawet z papieru. DO łososia wystarczy: łosoś, cebulka, zioła (tu kwestia gustu, lecz najbardziej pasuje bazylia), oliwa, sól, piepr, odrobina soku z cytryny, żółtko i... lodówka

reklama

Nasza sonda

Jaką metodę wędkowania preferujesz?

  • spławikową
  • gruntową
  • spinningową
  • muchową
  • podlodową
  • morską

Głosuj

wyniki

Najczęściej komentowane
Wędkarskie bestsellery